LA TROBADA

La-trobadaportada-655x1024

“La trobada de dues persones és com el contacte de dues substàncies químiques. Si hi ha alguna reacció: les dues es transformen.”
Carl Gustav Jung

Una novel·la única que explica la trobada d’un escriptor a punt de morir i d’una infermera amb un bon garbuix emocional.

Una novel·la escrita a 4 mans per Alexandre Perelló
i Marina Martori fruit d’un procés creatiu que forma part del Projecte Parelles Artístiques: un projecte que uneix una persona amb una malaltia mental i un artista perquè junts creein una “obra d’art”.

La nostra, d’obra d’art, és aquesta novel·la que teniu
a les mans. Una història de records, humana, molt bonica, molt única, molt agradable i que neix de la unió atzarosa de dues ments, dos cors i dues persones.
Perquè siguin com siguin les persones… són això: persones…
Persones que es troben…

Els autors
Alexandre Perelló
Nasqué a Barcelona el 1954. Va fer cursos de Dret i de Filosofia. També té estudis de bibliotecari i arxiver. I d’auxiliar de clínica i de Farmàcia.
Ha escrit des de novel·les de formació com Allà, dalt, a la muntanya (1988) o Nunca, jamàs (1991), fins a Pasajes (1996) una recopilació d’històries curtes o Nuestro amigo Cristian (1997), novel·la llarga. També té escrites un assaig Consideraciones sobre el mundo internacional o altres novel·les com Parèntesis o Parajes (aquestes dues últimes, inacabades). Ha publicat de forma amateur (com es considera ell) a la Revista de CCC o al Centre de Dia de Salut Mental de Granollers. També a la revista del Club Social Torrassa de Llinars. Ell diu: “mai m’he plantejat ser professional. Escric per gust. Des de jove. Havia fet redaccions com La proporcionalitat (1972) o La Carla (1974) però no he passat d’això: ser un amateur”.

Marina Martori
Nascuda a Barcelona el 1979. Viu a Llinars del Vallès des dels 2 anys i, tot i que té somnis parisins o de la Costa Brava, a Llinars segueix. Devoradora de lletres i escriptora es guanya la vida com a freelance en tasques de producció, social mèdia, comunicació, gestió, formació i cultura.
Ha escrit articles, contes per a nens, llibres biogràfics , va fent un blog i ha publicat 8 novel·les. Amb La Trobada arriba a les 9 i no pensa parar. Ja prepara les dues properes i el cap no li ha parat de bullir.

Parelles Artístiques
Parelles Artístiques, experiències creatives per la salut mental és un projecte que es realitza des de l’any 2006 des de la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona (FCMPPO). Aquesta entitat és una fundació sense ànim de lucre que té la missió de millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen o han patit algun trastorn mental. En les últimes edicions, per tal d’arribar a un conjunt més gran de la societat i unir esforços al voltant de la lluita contra l’estigma vers la salut mental, s’ha ofert a altres serveis de salut mental la possibilitat d’afegir-se al projecte, i així, el Club Social Torrassa hi participa per primera vegada, en la vuitena edició del projecte.

Parelles Artístiques consisteix en la creació i la posterior exposició d’unes obres realitzades, cadascuna d’elles, per una parella artística formada per un artista professional i un artista amateur, aquest últim és una persona usuària dels serveis de salut mental.

L’exposició és la presentació pública de les obres artístiques i la culminació del treball realitzat, però el que es valora com a més important des del projecte és el procés creatiu que viu cadascuna de les parelles.

A més de la vessant de sensibilització, l’altre gran objectiu de la iniciativa és facilitar l’expressió i la creativitat dels artistes amateurs que hi participen. Per aquest motiu, la importància del projecte no recau només en el producte final que s’exposa, sinó en el procés creatiu que viu cada parella artística: el diàleg, l’intercanvi d’experiències, el vincle que es forma, etc.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s